Videoblog 3
Geschreven op dinsdag 20 december 2011

Update Bangalore Project- 26 oktober 2011
Geschreven op vrijdag 4 november 2011

Deze blog schrijf ik, terwijl ik weer achter mijn bureau in Groot-Ammers zit. Opeens is India weer heel ver weg, maar alles wat we beleefd hebben zit verankerd in onze ziel.

Ik keer nog even terug naar zondagochtend. Aangezien de afstanden enorm zijn In Bangalore moesten we een uur rijden naar de kerk waar we de dienst gingen verzorgen. Dit was een internationale gemeente met maar liefst 15 verschillende nationaliteiten. Vorige week waren we er als kerkgangers al te gast geweest, dus we wisten hoe de sfeer zou zijn. Het werd een heerlijke dienst, waarin de band de worship voor zijn rekening nam en ik mijn spreken/zingen blok verzorgde. Na afloop was er uitgebreid gelegenheid voor koffie en ontmoeting.

 

 

 

Update Bangalore Project - 22 oktober 2011
Geschreven op zaterdag 22 oktober 2011

Blog door Els

Vanmorgen heeft Rob een programma gedaan voor alle kinderen van de Yuvalok school. De school heeft vandaag haar jaarlijkse “ouderdag” en vanavond komen de kinderen vanaf 10 jaar weer terug met hun ouders. De kinderen verzorgen dan zelf een programma met muziek en dans en Rob & Band mogen ook weer een uur vullen.

Er staat een prachtige tent op het terrein waarin alles plaatsvindt. Op het oog allemaal heel gezellig en heel gewoon, want zulke dingen doen we in Nederland toch ook? Maar als je bedenkt dat deze kinderen met hun ouders uit de sloppenwijken komen, is het opeens héél bijzonder.

Gisteren zijn we met een paar mensen naar een sloppenwijk geweest, zoals anderen van onze groep al eerder deze week hebben gedaan (zie Videoblog 2).  We hebben...

Fotoblog concert 21 oktober
Geschreven op zaterdag 22 oktober 2011

Concert op St. Michaels Highschool: optreden letterlijk onder de palmbomen!

Stmichaels1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Videoblog 2 - 20 oktober
Geschreven op dinsdag 20 december 2011

Update Bangalore Project - 20 oktober 2011
Geschreven op zaterdag 22 oktober 2011

Inmiddels hebben we al teveel beleefd om op te noemen, maar ik ga toch een poging wagen.

Dinsdag hadden we een concert voor zo’n 200 jongens in de leeftijd van 12 tot 15 jaar. Het was erg leuk en we konden ook goed promotie maken voor Yuvalok Foundation. Het concert van gisteren sloeg echter alle records. 500 leerlingen van 12-16 jaar stonden wild enthousiast mee te klappen en uiteindelijk moesten we nog twee toegiften geven. Vooral het liedje De Mug, nu The Mosquito Song geheten, vonden ze erg leuk. Dat moest dan ook herhaald worden… Ik heb mijn bekende uitrusting bij dit lied: het vergiet, de vliegenmeppers en het waterpistool, meegenomen uit Nederland. En dat geeft menig lachsalvo. Omdat de sfeer zo heerlijk ontspannen was, kon ik ook uitgebreid de tijd nemen om het evangelie te vertellen en het werk van Yuvalok te...

Videoblog 1 - 18 oktober
Geschreven op dinsdag 20 december 2011

Update Bangalore Project, 17 oktober 2011
Geschreven op dinsdag 18 oktober 2011

Bij deze weer een bericht uit India. Het gaat goed met ons allemaal. Helaas was het concert voor zaterdag gecancelled vanwege examens op het college. Ook de geplande kerkdienst op zondagochtend ging niet door. Omdat er voor maandag een toeristisch uitje was gepland (dat uiteraard niet uit de sponsorpot betaald wordt) was er opeens wat meer ruimte in het programma. Dat vonden we wel jammer, maar vanaf dinsdag kunnen we gelukkig volop aan de slag.

In zes dagen in ieder geval acht optredens, en daarnaast nog wat kleine ‘unplugged’ programma’s: één voor kinderen van 4 – 8 en wellicht één voor gehandicapte tieners. Ook zullen we in kleine groepjes een bezoek brengen aan een arm gezin.

Yuvalok Foundation, de organisatie waar we voor werken, heeft erg te lijden onder de economische crisis. Op een begroting van E 500.000 is er voor 2011 een tekort van 125.000. Dat is zorgelijk, want het zou bijzonder triest zijn als er...

Update Bangalore Project, 15 oktober 2011
Geschreven op maandag 17 oktober 2011

Beste allemaal,

Bij deze ons eerste bericht. We zijn onder de indruk van de ontzettend hartelijke ontvangst door de mensen van Yuvalok Foundation en ook van al die lieve kindergezichten. Maar laat ik bij het begin beginnen: onze reis. Deze verliep zeer voorspoedig, en alle koffers en instrumenten kwamen ook onbeschadigd aan!

Onderweg van het vliegveld naar onze slaapplaatsen bij de Yuvalok  school keken wij onze ogen uit. Geluid, gekrioel, geur en temperatuur: dit is India. Veel tijd om uit te rusten hadden we niet, want na anderhalf uur moesten we al naar de concertplaats om een soundcheck te doen. Deze verliep niet geheel vlekkeloos, maar uiteindelijk lukte het Bart Jan om toch alles werkend te krijgen. Iedereen bleef erg vriendelijk, maar de mensen van het geluidbedrijf hadden soms nogal veel tijd nodig om dingen aan te sluiten etc.

Er waren nog meer bands  uit Bangalore zelf die ook een deel van het programma verzorgden. Bij de ingang stond een...

Update Bangalore Project, 12 oktober 2011
Geschreven op zaterdag 15 oktober 2011

Het was een hectische dag. Er moet toch op het laatste moment nog van alles gebeuren. Maar we gaan het redden. Iedereen heeft zich enorm ingezet om nog van alles bij te dragen. Tips en vragen over kilo's die nog benut kunnen worden, vliegen over de mail heen en weer.. Bram heeft een setje bij zich om wonden te hechten. Makkelijk, zo'n arts in opleiding als gitarist. Bart Jan neemt nog wat extra hechtdraad mee. Makkelijk, zo'n verpleegkundige als technicus...

En gelukkig gaat Els toch mee. Haar vader van 89 is in het weekend gevallen en heeft zijn bekken gebroken. Hij heeft ook vocht achter de longen. De toestand is dus zorgelijk, maar wel zo stabiel dat Els het aandurft om mee te gaan. Daar zijn we erg blij mee en we hopen en bidden dat haar vader weer op zal knappen. 

Videoblog 0 - verwachtingen en motivatie
Geschreven op dinsdag 20 december 2011

Rob Favier & Band spreken zich openhartig uit over hun verwachtingen en motivatie om naar India te gaan.

op de hoogte blijven?
agenda

14 april 2022

Katwijk

15 april 2022

Scherpenzeel

23 april 2022

Zwolle

24 april 2022

's Gravenmoer

24 april 2022

Oud-Alblas
ondersteun het werk van World Vision
Rob & Els Favier